TANGart, Reflections of Tango

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

TΑΝGO POEMS WITHOUT WORDS


TANGO POEMS WITHOUT WORDS

Το TANGO POEMS WITHOUT WORDS είναι το καλλιτεχνικό concept του Θοδωρή όταν παίζει ως DJ.

Tα κομμάτια τα οποία πλαισιώνουν την playlist  είναι πάντα κομμάτια τα οποία μπορούν να χορευτούν (danceable) και χαρακτηρίζονται από δυναμικό και ξεκάθαρο ρυθμό.

Σε μία "μεικτή" playlist κυρίως επιλέγει κομμάτια από τη “Χρυσή Εποχή” του Tango (D’Arienzo, Biagi κ.α.) ενώ το μουσικό ταξίδι συνεχίζει με Nuevo επιλογές από Pugliese και Αstor Piazolla ενώ ολοκληρώνεται με προσεγμένες επιλογές κομματιών του σήμερα (π.χ. Gotan Project, Bajofondo, Tanghetto κ.α.).
Κοινό στοιχείο των επιλογών του είναι ότι όλα τα κομμάτια που επιλέγει είναι instrumental/ορχηστρικά αφού πιστεύει ότι η μελωδία από μόνη της είναι υπε-αρκετή για να δημιουργήσει συναισθήματα και ο κάθε ένας από μας μπορεί να τη ντύσει με τους στίχους των συναισθημάτων του.

Γενικά «αποφεύγει» τις κουρτίνες αφού πιστεύει ότι ο καθένας πρέπει να αποφασίζει για το πότε θα σταματήσει και πόσο θα χορέψει.
Όμως, πολλές φορές τις χρησιμοποιεί για πρακτικούς λόγους, ως μέσο για αλλάξει από tango σε vals ή σε milonga ή για να επιρρεάσει τη ροή στην πίστα ή για ένα διάλλειμα μερικών λεπτών κλπ.

Στόχος του είναι να βλέπει τον κόσμο γύρω του χαρούμενο, ευχαριστημένο με αυτό που ακούει και το κυριότερο να χορεύει στην πίστα.
Γι ‘αυτό πάντα επιλέγει κυρίως κομμάτια που κρατάν την ενέργεια ψηλά και ξεσηκώνουν.

Παρακάτω θα βρείτε κάποιες ενδεικτικές playlist με τις κάποιες από τις βασικές επιλογές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου